open-navfaktor-logo
search
Mala analiza
Katalonski Sport o Pjaniću: Trebao je biti u prednosti na Busquestom, ali...
Zbog povrede leđa, kako je nakon utakmice Poljska - Bosna i Hercegovine objasnio član stručnog štaba Zmajeva Rusmir Cviko, Miralem Pjanić morao je u 32. minuti napustiti susret četvrtog kola Lige nacija.
15.10.2020. u 18:15
get url
text

Veznjak koji je ovog ljeta iz Juventusa prešao u Barcelonu trebao prvi put zaigrati u početnom sastavu Katalonaca, no čini se da će Pjanić biti pod znakom pitanja za duel šestog kola Lige nacija, piše katalonski Sport.

Poznati list piše kako Pjanićev dolazak na Nou Camp baš i nije bio poput "kreveta od ruža", a sve je poremetila i činjenica da je bio zaražen na koronavirus, zbog čega je propustio dobar dio priprema sa ekipom.

Sport piše kako navijači još nisu imali priliku vidjeti mnogo toga od fudbalera koji je jedno od najvažnijih pojačanja ovoga ljeta. Isti izvor naglašava da je Zmaj trebao postati važan dio ekipe, s prednošću u odnosu na klupsku legendu Sergija Busquetsa.

U formaciji 4-2-3-1 koju je zamislio Koeman, Pjanić bi trebao igrati pored Frenkieja de Jonga. Ipak, dobar start Busquetsa u novoj sezoni baš i nije išao u prilog bh. repezentativcu koji je odigrao svega 27 minuta, navodi Sport.

Utakmica šestog kola La Lige između Getafea, u kojoj je Pjanić prema ranijim najavama trebao biti starter, igra se u subotu od 21 sat na stadionu Coliseum Alfonso Perez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.