open-navfaktor-logo
search
Ponuda Vladi KS
Katalonija želi da učestvuje u rekonstrukciji bob-staze na Trebeviću
Ministar Vlade Katalonije ponudio je premijeru KS da započnu pregovore o rekonstrukciji bob-staze i zajedničku organizaciju za Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre 2030. godine
17.05.2019. u 12:36
get url
text
Bob-staza

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas regionalnog ministra Vlade Katalonije za vanjske poslove, institucionalne odnose i transparentnost Alfreda Boscha s kojim je razgovarao o budućim zajedničkim  projektima. 

Ovom prilikom Bosch je istakao kako se Sarajevo u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija, posebno u oblasti turizma, te ponudio da zajedno s Vladom Kantona započnu pregovore o rekonstrukciji bob-staze na Trebeviću, kojoj je neophodno vratiti stari sjaj. To će biti, kako je istakao, novi brend Sarajeva.

Najavljeno je da će se BCN kandidrati za Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre 2030. godine, te su tim povodom predložili i da se Sarajevo priključi toj kandidaturi.

- Malo je evropskih gradova u kojima su planine blizu grada, a tu posebno mislim na Trebević koji ima prekrasan pogled na Sarajevo, za koji nas vežu posebne emocije - poručio je Bosch.

Premijer Forto je istakao kako je ovo odličan prijedlog te da je kantonalna Vlada svakako planirala da krene s obnovom bob-staze jer je nakon Zimskim olimpijskih igara koje su održane u Sarajevu ovo postao i jedan od simbola našeg grada.

Razgovarano je o intenziviranju kulturne saradnje jer se i u Barceloni, kao i Sarajevu stalno igraju nove pozorišne predstave zbog čega su se svi složili da je potrebno to i unaprijediti, navodi se u saopćenju Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.