open-navfaktor-logo
search
Objavio
Kasumović ljut na partnere u ZDK, izlazi iz koalicije
Fuad Kasumović, predsjednik Bh. inicijative-Kasumović Fuad, najavio je danas da će ova stranka izaći iz koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu.
25.04.2023. u 15:16
get url
text

Trenutnu većinu u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona čine SDP, Naša stranka, Narod i pravda, Bh. inicijativa-Kasumović Fuad, HDZ, NES i DF.

Kasumović je ovaj potez obrazložio na svom Facebook profilu. Nezadovoljan je zbog usvajanja Izvještaja o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK kojeg su podržale, kako je naveo, SDA, SDP, DF i HDZ.

- Iako su svoje izborne kampanje zasnivale na pričama o otkrivanju i osudi kriminala, stranke SDA, SDP, DF i HDZ za koje se ispostavilo da su nova koaliciona većina u Skupštini ZDK podržale su danas Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, na čijem je čelu Omer Škaljo, a koji kako cjelokupna javnost zna obiluje brojnim nepravilnostima i nezakonitostima. Na ovaj način ove stranke su i same potvrdile da učestvuju u prikrivanju tih nezakonitosti.

Bosanskohercegovačka inicijativa-Kasumović Fuad neće biti dio većine koja obmanjuje javnost i održat će hitnu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku o izlasku iz koalicije. Zahvaljujem se strankama Narod i pravda, Naša stranka, kao i zastupnici Almini Sivić, koje su održale zakletvu datu prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine ZDK i koje će svoje djelovanje nastaviti za dobrobit zajednice i svih građana u ZDK - napisao je Kasumović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.