Prema Sporazumu strane su se usaglasile kako dugovanje RMU Zenica prema Gradu Zenica na ime obračunatih kamata za glavni dug iznosi ukupno 2.542.462,87 KM.

- Dogovoreno je kako će cjelokupan iznos duga u iznosu od 2.542.462,87 KM RMU Zenica platiti u trideset mjesečnih rata, počev od 1. septembra, i to prvih šest rata u iznosima po 98.435 KM i jednu ratu u iznosu od 98.457,87 KM. Poštivanjem ovog Sporazuma, čije sam postizanje i potpisivanje i ranije inicirao, spriječit će da rudairma blokiran račun. Dakle, blokada računa rudnika više neće biti uzrokovana po osnovu duga prema Gradu Zenica, ukoliko bude poštovao Sporazum. Drago mi je da smo konačno prevazišli ovaj problem budući da itekako poštujem komorate koji zarađuju hljeb sa sedam kora - rekao je Kasumović.

Dogovor o zaključenju ovog sporazuma postignut je 5. aprila na sastanku u Gradskoj upravi gradonačelnika Zenice na kojem su, između ostalog, prisustvovali predstavnici RMU Zenica i Elektroprivrede BiH, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.