open-navfaktor-logo
search
Predsjednik UO FK Sarajevo
Kasum: Namu se ne sviđa uplitanje politike u sport
Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum u današnjem obraćanju javnosti, kojem nisu mogli prisustvovati svi mediji, osudio je jučerašnja dešavanja i napad na fudbalere Bordo tima u Trening-centru Butmir.
25.05.2021. u 13:47
get url
text

- Iskoristio bih priliku da osudim nasilje koje se jučer desilo u Trening-centru. Mi kao sportski radnici navikli smo na prijetnje, ali fizičko nasilje već prelazi tu granicu. Možda komunikacija s medijima nije bila najbolja u posljednje vrijeme, zbog čega smo iskoristili današnju priliku da odgovorimo na vaša pitanja - kazao je Damir Kasum, predsjednik UO FK Sarajevo, uz izvinjenje medijima, iako je jednom dijelu medija i danas uskraćeno prisustvo press konferenciji.

Kasum je istakao kako se većinskom vlasniku kluba (Nguyen Hoai Nam op.a) ne sviđa uplitanje politike u sport.

- Ono što mu se ne sviđa jeste uplitanje politike u sport u BiH i to dovodi u pitanje njegovu investiciju - rekao je Kasum na današnjoj pres konferenciji i dodao:

- Morate stvarati transparentnu i zdravu sredinu da bi neko ulagao u naš sport. Gospodin Nam ima naše ostavke na raspolaganju u svako doba dana koje on želi. Direktorica Sabrina Buljubašić je prije 14 dana podnijela ostavku zbog toga što joj javnost prebacuje neke greške i odluke za koje ona nije zaslužna, a Nam je to odbio. Smatram da smo uspjeli reducirati da sa Namom komuniciramo samo ja i ona.

Predsjednik UO FK Sarajevo osvrnuo se i na tranzicijski period u vrijeme kada je većinsko vlasništvo prešlo sa Vincenta Tana na sadašnjeg vlasnika.

- Imali smo jedan teži tranzicijski period promjenom vlasništva. Nama se desila jedna suštinska greška. Desilo se to da nam se uvela demokratizacija kluba, jer su se dala veće ovlaštenja rukovodiocima određenih sektora kluba - objasnio je Kasum.

Ulaganja većinskog vlasnika neće biti sporna ni u budućnosti, tvrde iz Sarajeva.

- Nema sumnje u Namova ulaganja u klub. U doba korone smo svi u krizi. Gospodin Nam je u nekoliko navrata pokušavao prebaciti sredstva. Mi smo prošle sedmice uspjeli isplatiti jednu plaću - poručio je Kasum.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.