open-navfaktor-logo
search
Putujući cirkus
Kašnjenje je drugo ime za Manchester United
Utakmica je kasnila skoro pola sata, a portugalski stručnjak za sve je optužio mančestersku policiju, kojoj je kasnije i pripisao "zasluge" za lošu partiju njegovih fudbalera
03.10.2018. u 15:38
get url
text
Jose Mourinho
Jose Mourinho

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su zakasnili na utakmicu 2. kola Lige prvaka u kojoj su na Old Traffordu ugostili Valenciju.

Da protekla noć neće biti noć izabranika Josea Mourinha bilo je jasno još prije utakmice, čiji početak je odgođen jer je autobus sa fudbalerima Crvenih đavola zaglavio u saobraćajnoj gužvi.

Utakmica je kasnila skoro pola sata, a portugalski stručnjak za sve je optužio mančestersku policiju, kojoj je kasnije i pripisao "zasluge" za lošu partiju njegovih fudbalera.

Kasnije su iz policije demantovali da je razlog kašnjenja autobusa Manchester Uniteda bilo to što autobus nije imao policijsku pratnju.

U prilog Mourinho i Unitedu nikako ne ide podatak da ovo nije bio prvi put da su Crveni đavoli zakasnili na utakmicu. Prvi put je utakmica zbog kašnjenja Uniteda odgođena 2016. godine. Tada je zbog gužve na ulicama Londona utakmica s Tottenhamom pomjerena za pola sata. Samo mjesec dana kasnije, u maju 2016. godine, United je ponovo kasnio na meč u Londonu. Ovoga puta igrali su na Upton Parku protiv West Hama, a bus je kasnio jer su ga navijači Čekićara gađali flašama.

Ipak, sinoćnje kašenjenje je jedinstveno jer se desilo na Mančesteru,  pogotovo jer je hotel Lowry, u kojem su bili smješteni fudbaleri Uniteda, udaljen svega pet kilometara od stadiona Old Trafford.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.