open-navfaktor-logo
search
Uspješni trener
Kasim Kamenica potpisao ugovor s RK Vogošća PH
U dugogodišnjoj i uspješnoj trenerskoj Kamenica je kao selektor vodio reprezetacije Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te više od 20 klubova iz regiona
21.11.2018. u 14:26
get url
text

Rukometni stručnjak Kasim Kamenica od danas je zvanično novi trener Rukometnog kluba Vogošća Poljine hills.

Iskusni i trofejni trener danas je s predsjednikom Upravnog odbora bosanskohercegovačkog viceprvaka Fetahom Kadićem u klupskim prostorijama potpisao jednogodišnji ugovor.

Na toj dužnosti 64-godišnji trener će zamijeniti Danijela Riđića, s kojim je RK Vogošća PH  sporazumno raskinuo ugovor.

U dugogodišnjoj i uspješnoj trenerskoj Kamenica je kao selektor vodio reprezetacije Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te više od 20 klubova iz regiona. Kao selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je titulu prvaka svijeta. U posljednje tri sezone Kamenica je bio trener makedonskog Pelistera, Zagreba i Vojvodine iz Novog Sada.

Nakon potpisivanja ugovora Kadrić je kazao da je Kamenica jedno od najvećih imena u svijetu rukometa.

- Dovoljno je pogledati njegovu biografiju, malo koji trener sa ovih prostora može se pohvaliti sa tolikim brojem klubova. Brzo smo dogovorili saradnju. Nekoliko godina s uspjehom nastupamo u Premijer ligi BiH, ali nažalost nismo uspjeli da osvojimo titulu. Njegovim dolaskom želimo da ostvarimo ciljeve kluba - rekao je Kadrić.

Kamenica je naglasio da je RK Vogošća konstanta kvaliteta bh. rukometa.

- Njihovi rezultati vrlo dobri, ali su im nekako izmakle dvije titule za konac. Hvala predsjedniku i ostalim ljudima iz kluba na povjerenju. Čeka me naporan rad, prvo moram da psihološki postavim ekipu na noge. Ekipa je zapala u određenu krizu, ne u krizu kvaliteta, već je u pitanju psihološko stanje, koje je dovelo do promjene na klupi - kazao je Kamenica. 

Dodao je da igrače očekuje zahtjevan i naporan rad, te da su njegove ambicije osvajanje trofeja.

- Vjerujem da to može ostvariti ovaj klub. Što se tiče selekcije ekipe, poštujem ono što je klub napravio i dogovorio, ali smatram da ekipi na nekim mjestima treba dodati određen broj igrača, kako bi se mogle ostvariti ciljevi. Ispred nas je zahtjevan period, a prvi zadatak je subotnji revanš susret 3. kola Challenge cupa protiv Borca - kazao Kamenica. 

Banjalučani su prije četiri dana u Vogošći slavili sa 23:22, ali Kamenica smatra da taj poraz "nije nikakvo breme".

- Borac je možda i kvalitetnija ekipa od nas u ovom trenutku, ako gledamo po konstituciji, ali to je sve tu negdje. Ono što sam vidio na ovom meču i što sam čuo šta se desilo u prvenstvu, to je segment kontranapada krila, a to je povezano i sa moralom ekipe. Prije svega moramo napraviti korekciju u odbrani, korekciju kontre, pozicioni napad nam je nešto lošiji. Važno je shvatiti da mi nismo bez šansi i možemo napraviti rezultat i idemo da to uradimo - dodao je Kamenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.