open-navfaktor-logo
search
Bizarne cijene
Karte za Federerov oproštajni meč koštaju i više od milion maraka
Roger Federer, vlasnik 20 Grand slam naslova, osvajač 103 turnira, čovjek koji je 310 sedmica proveo na prvom mjestu ATP-liste, jučer je objavio je kraj veličanstvene karijere.
16.09.2022. u 14:15
get url
text

Federer je rekao da će Laver Cupa, koji se igra naredne sedmice u Londonu, i zvanično završiti veliku tenisku karijeru.

Švicarski as odlazi u penziju kao jedan od najvećih tenisera svih vremena.

VEZANI TEKST - Roger Federer objavio kraj karijere
 

Legendarni 41-godišnji Švicarac na Laver Cupu igrat će za Evropu protiv ostatka svijeta, a u timu će biti s Casperom Ruudom, Rafaelom Nadalom, Stefanosom Tsitsipasom, Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayem pod vodstvom kapitena Bjorna Borga. 

Za ostatak svijeta će igrati Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur i Jack Sock, a vodi ih John McEnroe. 

Cijene ulaznica za ovaj događaj bile su pristupačne, ali je Federerova objava da će mu to biti zadnji turnir u karijeri potpuno promijenila stvari. Ulaznice su planule u samo nekoliko sati, a Federer bi zadnjeg dana turnira trebao u paru s Rafaelom Nadalom odigrati svoj posljednji meč.

Na najpoznatijem servisu za preprodaju ulaznica ima još samo 50-ak karata, a najjeftinija stoji 2400 eura (5.800 konvertibilnih maraka).

Malo bolje ulaznice stoje i po 17 hiljada eura (34 hiljade KM), a najskuplje, one odmah iza "player's boxa", koštaju čak 578.000 eura (milion i 156 hiljada KM).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.