open-navfaktor-logo
search
Spektaklarno predstavljanje
Karim Benzema objasnio zašto je izabrao Saudijsku Arabiju: Musliman sam, a ovo je muslimanska država
Karim Benzema (35) je novi fudbaler Al-Ittihada.
08.06.2023. u 20:08
get url
text

Prije nego što je došao pred novinare dao je intervju za službenu klupsku stranicu, a na kraju svečanosti izašao je pred više od 50.000 navijača na stadionu King Abdullah Sports City koji su razgrabili karte za njegovo predstavljanje.

Objasnio je zašto je došao u Saudijsku Arabiju.

- Musliman sam, a ovo je muslimanska država. Oduvijek sam želio živjeti ovdje. Već osjećam da me ljudi vole. To će mi omogućiti da lakše započnem novi život ovdje. Sveta kuća Mekka je blizu Džede i to je meni kao vjerniku jako bitno. Kada sam pričao sa porodicom, svi su bili sretni i zaključili smo da je naše mjesto u Saudijskoj Arabiji - kazao je Benzema, koji je potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 200 miliona eura:

- Spreman sam na novi izazov. Želim pokazati što znam. U ligi igra puno velikih imena. Tu je Cristiano Ronaldo, evo došao sam i ja. Važno je pokazati da saudijski fudbal može utjecati na cijeli svijet.

Nije stvar samo u tome da igram ovdje. Moram ostvariti uspjeh kakav sam doživio u Evropi. Moram igrati na isti način kao u Realu.

Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte, a u dresu Reala proveo je 14 godine i u tom periodu pet puta osvojio Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri naslova prvaka Španije.

Spektakularno predstavljanje u Džedu možete gledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.