open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnica Sarajeva
Karić: Konaković ne vrši pritisak na mene, želim osigurati kvalitetniji rad Gradske uprave
Nakon izjave Maje Hadžihalilović, sekretara Gradske uprave Sarajeva, koja tvrdi da je zbog sukoba sa Elmedinom Konakovićem, a dolaskom Benjamine Karić na mjesto gradonačelnice, premještena u drugi radni prostor, za koji kaže da uopće nije adekvatan za djelatnost koju obnaša, oglasila se i aktuelna gradonačelnica, poručivši da niko ne može utjecati na njene odluke, niti vršiti pritisak.
21.05.2021. u 09:57
get url
text

Navodi da je premještaj Maje Hadžihalilović isključivo stvar osiguravanja boljeg rasporeda i kvalitetnijeg rada Gradske uprave.

VEZANI TEKST - Konaković se preko Karić sveti uposlenici Gradske uprave Sarajeva koja je protiv njega dobila tužbu?

- Maja Hadžihalilović, sekretar Gradske uprave, u čiju stručnost i rad ne sumnjam je smještena u statutarnom sjedištu Grada Sarajeva. Pored sekretara Gradske uprave, u toj zgradi su smještene još tri gradske službe: Služba za lokalnu samoupravu, Služba za obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Služba za evropske integracije i EU fondove i gradska služba za gradsko vijeće sa sekretarom gradskog vijeća. Manji broj preostalih službi, smješten je u zgradi kod Vječne vatre. Trudim se da osiguram najbolji raspored i omogućim kvalitetan rad svim uposlenicima Gradske uprave - kazala je gradonačelnica Sarajeva za Faktor.

Tvrdi da na nju niko nije vršio pritisak, niti da će takve stvari dozvoljavati.

- Nije mi jasno zašto se daju pogrešne informacije, ali to ću utvrditi kroz postupke u skladu sa pravilima državne službe, sve u cilju kvalitetnog rada. Gospodin Konaković, niti bilo ko drugi nije vršio pritisak, ali također vam javno obećavam da niko iz politike nikada kod mene neće moći imati zahtjeve prema državnim službenicima, niti da bilo koga kaznim, ali ni da bilo koga unaprijedim. Ako bude takvih pokušaja, javnost će to saznati - tvrdi Karić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.