Među 37 predstavnika BiH našle su se i tri takmičarke tog kluba koje će nastupiti u tri kategorije Salihović Aldijana - kate kadetkinje, Stanojević Kristina - kate juniorke, i kata tim u sastavu Merjema Peštalić, Kristina Stanojević i Aldijana Salihović.

- Dugo smo se spremale za ovo takmičenje, ne mogu da tvrdim da će doći do rezultata, jer za rezultat na ovakvim takmičenjima nije važno samo to koliko smo se spremali i koliko smo otišli spremni. Mnoge kockice se moraju posložiti, ali ja kao trener apsolutno vjerujem u to da se one, iako dolaze iz jedne male Srebrenice, mogu nositi s velikim evropskim silama koje ih sutra čekaju na tatamiji.

Jako sam ponosna na to gdje se nalaze sada, jer biti među jednom ovakvom ekipom, među najboljima u Evropi, veliki je uspjeh - kazala je trenerica kluba "Želja Ipon" Kristina Marinković.

Ona je izrazila zahvalnost sponzorima koji su im omogućili odlazak na ovo takmičenje.

Karate klubu "Želja ipon" osnovan je u Srebrenici 2013. godine i broji 40 članova. Aldijana Salihović, Kristina Stanojević i Mejrem Peštalić su višestruke prvakinje u ovoj sportskoj disciplini u BiH i osvajačice balkanskih medalja.