open-navfaktor-logo
search
Tragičan događaj
Karan o djetetu koje je preminulo usljed pregrijavanja: U automobilu je bilo pakleno, kao u konzervi ili rerni
Četvorogodišnje dijete, koje je pronađeno mrtvo u automobilu u mjestu Donja Piskavica nedalkeko do Banje Luke, preminulo je usljed pregrijavanja.  
01.08.2021. u 19:32
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Željko Karan, patolog i direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, koji je radio obdukciju po nalogu dežurnog tužioca.

- Ovaj tragičan događaj je potresao sve. Četvorogodišnje dijete, koje je pronađeno mrtvo u automobilu u mjestu Donja Piskavica, preminulo je usljed pregrijavanja. Dijete je ostalo u vozilu koje je bilo parkirano na suncu.

Temperatura vanjska je bila između 36 i 38 stepeni Celzijusovih, a unutar vozila vrag zna koliko. U automobilu je temperatura bila paklena. Auto je stajalo napolju u vremenu poslijepodneva kada je najtoplije. U autu je bilo kao u konzervi ili kao u rerni. Malo dijete nije na to otporno. Tu se dijete pregrijalo i uslijedila je smrt nažalost, ono što mi zovemo hipertemnija – kaza je Karan za Faktor.

Direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a dodao je da je sličan slučaj nedavno bio u Kninu.

- I tada je dijete ostalo u vozilu i tragično se završilo. Kod nas se srećom rijetko dešavaju ovakvi slučajevi – kazao je Karan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.