open-navfaktor-logo
search
Na poluvremenu
Karačić zamijenio Ikića zbog udarca kojeg je dobio u tunelu, Vranješ sve demantovao
Posljednji susret 27. kola Premijer lige BiH u kojem je Borac s 2:1 savladao Široki Brijeg očito je imao i onaj dio kojem gledaoci pokraj malih ekrana nisu mogli svjedočiti.
26.04.2021. u 02:27
get url
text

Naime, trener gostujućeg tima Toni Karačić na press konferenciji je kazao kako je na poluvremenu bio primoran napraviti izmjenu, a umjesto Ivana Ikića već na startu drugog poluvremena ušao je Stipe Jurić.

VEZANI TEKST - Vranješ s dva gola odveo Borac na lidersku poziciju

Karačić je objasnio da se nije radilo o povredi koju je zadobio na terenu, već je sve imalo veze sa desilo u tunelu Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

- Zamijenio sam igrača koji je udaren u tunelu. Mislim da to nismo ničim zaslužili. Definitivno je u nas kada se događa nekome, glava odmah u zemlji i obrnuto, nemamo tu empatiju. To je Bosna i Hercegovina - rekao je Kračić na press-konferenciji nakon utakmice, a vjerovatno da upravo zbog dešavanja o kojim je pričao nije želio stati pred kameru kanala Arena Sport po završetku susreta.

Kasnije su se pojavile nezvanične informacije koje je objavio portal Jabuka.tv da je navodno dvostruki strijelac i kapiten Borca Stojan Vranješ bio taj koji je udario Ikića.

Kapiten Banjalučana je sve odlučno demantovao u izjavi koju je dao za SportSport.ba.

- Radi se o notornom lažovu. Nikog nisam udario, niti sam vidio da je bilo ko nekog udario. Ako je bilo verbalnih prozivki ne znači da je neko nekog udario - rekao je Vranješ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.