open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Karačić: Sve riješeno u prvom dijelu; Dudić: Mladi ne igraju zbog pravila, nego zato što zaslužuju
Fudbaleri Veleža savladali su Posušje sa 5:2 u posljednjem meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ujedno i ljepotici kola. 
25.04.2022. u 20:20
get url
text

Gostujući strateg smatra da je rezultat bio previsok i da niej realan omjer snaga na terenu.

- Na terenu nije bila razlika kao što to rezultat pokazuje. Bilo je sasvim solidno 20 minuta. Iza toga slijede dva gola, a praktično tada je utakmica bila riješena.
Uspjeli smo se vratiti golom u finišu prvog dijela, promašili smo za 3:2 na otvaranju drugog dijela, a onda smo primili gol koji je sve riješio.

Žao mi je, jer sam mislio da ovdje možemo napraviti bolji rezultat. Želim im mnogo sreće u finalu Kupa BiH - kazao je Toni Karačić, trener Posušja za MY TV.

Feđa Dudić, trener Veleža, mogao je biti zadovoljan, a posebno je pohvalio mlade igrače.

- Moram čestitati momcima na ozbiljnosti ulaska u utakmicu. Puno je postići pet golova, mi smo to uspjeli, ali ima i nekih zamjerki. Primimo gol u nadoknadi prvog dijela, u 89. minuti. Pogotovo imam zamjerki na gol iz prekida.

Pohvalio bih i mlade igrače. Prije sam znao da ih kudim, a sada ih moram pohvaliti. Natjerali smo ih da zasluže mjesto u timu. Ne zbog toga što je neko napravio to pravilo, nego zato što to zaslužuju da igraju - kazao je Dudić, dodavši:

- Nije floskula, ali Posušju želim da ostanu u Premijer ligi BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.