open-navfaktor-logo
search
Pripreme rukometaša
Karačić: Puno smo pametniji, nadam se da ćemo znati iskoristiti ono što nam se ponudi
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za nastup na Evropskon prvenstvu koje se održava u januaru.
27.12.2021. u 14:03
get url
text

Mostarac Ivan Karačić poručuje da rukometaši odrađuju sve što selektor i stručni štab od njih traže.

- Drago mi je što sam pozvan i što mogu prezentovati svoju državu na Evropskom prvenstvu. Svi igrači uživaju, tu smo da se uklopimo u radnu atmosferu i bez puno pitanja i prigovora odrađujemo što selektor traži - kaže Karačić.

BiH će na Evropskom prvenstvu koje počinje 13. januara igrati u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom.

- Jako teška grupa. Mislim da smo i mi s godinama sazreli, puno smo pametniji, nadam se da ćemo znati iskoristi ono što nam se ponudi. Najvažnije je da damo sto posto mogućnosti, a onda iskoristiti protivničke greške, a tada možda neki dobar rezultat ostvarimo - smatra Karačić.

Luka Perić očekuje da Zmajevi igraju najbolje što znaju.

- Svi smo zdravi, spremni, motivisani. Dobro treniramo, usavršavamo se, napredujemo. Teška grupa s jednom Španijom, Švedskom, Češkom. Očekujemo da igramo najbolje što znamo. Previše bi bilo reći da želimo jednu, dvije, tri pobjede - konstatovao je Perić.

Rukometnu reprezentaciju BiH u sklopu priprema za EP čeka nastup na turniru u Hrvatskoj.

Zmajevi će sedam da prije početka EP-a nastupiti na Croatia kupu u Osijeku.

Izabranici selektora Ivice Obrvana prvi meč igraju 6. januara 2022. godine, a protivnik je Hrvatska. Dan poslije naš državni tim igrat će protiv Rusije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.