open-navfaktor-logo
search
Trener Posušja
Karačić poslije poraza na Grbavici: Neko je govorio da treba izbušiti lopte, možda je tako i danas
Branko Karačić, trener Posušja, bio je vidno uznemiren nakon poraza od Željezničara (3:0) na Grbavici.
21.05.2023. u 21:50
get url
text

Utakmicu je obilježilo nekoliko diskutabilnih odluka sudije Topuzovića, a Karačić je tek izjavio:

- Sve ste vidjeli, hvala i doviđenja - bile su riječi Karačića na terenu nakon završetka susreta.

Trener Posušja ipak je bio znatno opširniji na press-konferenciji u Plavom salonu:

VEZANI TEKST - Haos na Grbavici: Gosti nakon meča krenuli na sudiju Topuzovića

- Teško je komentarisati ovaj meč. Neko je govorio da treba izbušiti lopte. Možda je tako i danas. Svi ste vidjeli šta se dešavalo i donijet ćete sigurno ispravan zaključak. Tri gola? Mogli smo i više primiti jer je u drugom dijelu Željo bio dominantan, ali mogli smo izgubiti i samo 1:0 golom u 91. minuti.

Ne želim biti kažnjen, a vi ako ste iskreni… Složit ćete se s mojim viđenjem. Željo je velik klub i želi u Evropu, ali i mi smo došli osigurati opstanak. To nam niko ne može uzeti. Moj igrači su ovo stoički prihvatili i vjerujem da ćemo mi ostati u ligi. Ali, htio sam to učiniti danas -kazao je Karačić te nastavio:

- Gotovo je kada sudija svira kraj ili gol ili jedanaesterac ili crveni karton. Vrlo ste vi dobro upućeni. Hoću li ostati? U meni proradi inat kad vidim neke neregularne stvari. Vi ste vidjeli bolje utakmicu od mene i lakše vam je vidjeti s tribine. Ne želim biti kaznjen, a nisam sretan s događanjima - dodao je Karačić pa istakao:

- Klubovi se trebaju dogovoriti. Vjerojatno se i dogovaraju i govore da idu na poštenje, ali… Posušje je mali klub, želi biti korektan, uči neke stvari, a veći klubovi su zaštićeniji.

A ako želimo boljitak bh. fudbala to i vi morate apostrofirati. Ja sam kao trener uvijek odgovoran i preuzimam odgovornost. Možda sam ja krivac, ali nije to bilo lako izdržati.

Željo je imao nevjerovatan pritisak i znam ja šta znači igrati na Grbavici. Uvijek mi je bilo lijepo igrati tu, i kao igraču. Igrači su korektni, a ove druge stvari… Nisu bile lijepe za vidjeti - dodao je trener Posušja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.