open-navfaktor-logo
search
Željo na Pecari
Karačić: Motiva neće i ne smije nedostajati
Široki Brijeg i Željezničar u nedjelju na Pecari igraju jedan od derbija 7. kola Premijer lige BiH.
11.09.2020. u 13:22
get url
text

Oba tima su u šestom kolu, prije reprezentativne pauze upisala poraze. Željo je na Grbavici šokantno izgubio od Mladosti 1:0, dok je Široki potopljen na Tušnju kod Slobode rezultatom 3:0.

Tim Želje u međuvremenu je odigrao i meč prvog pretkola Evropske lige protiv Maccabija u Haifi, gdje je poražen 3:1, što znači i oproštaj od Evrope.

Širokobriježani su imali mnogo više vremena za odmor, za dobru pripremu utakmice, jer su problemi Željezničara s koronavirusom u timu dobro poznati.

- Očekivanja su uvijek ista kada igramo na Pecari. Sigurno da motiva neće i ne smije nedostajati kod naše ekipe. Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu, nadamo se dobroj igri i pobjedi. Tako se i pripremamo - rekao je trener Širokobriježana Toni Karačić, naglasivši da na raspolaganju ima sve igrače i da je na slatkim mukama što se tiče sastavljanja tima.

Pobjedu i tri boda na Pecari traži i Željezničar.

- Za nas je najvažnije da odmorimo ekipu što je više moguće, da je pripremimo za naredni susret. Potrudit ćemo se da što bolje pripremimo ekipu. Jako važna utakmica koja nas pobjedom održava na prvom mjestu i vraća nam samopouzdanje koje je poljuljano zbog svega što se desilo - rekao je član stručnog štaba Željezničara Bakir Šerbo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.