open-navfaktor-logo
search
Borba za opstanak
Karačić: Cijela sezona stat će u 90 minuta protiv Veleža
U 33. kolu Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i FK Velež Mostar, a sve utakmice posljednjeg kola u sezoni igraju se u nedjelju s početkom u 17 sati.
26.05.2023. u 14:23
get url
text

Po riječima trenera Posušja Branka Karačića, za njegovu ekipu bit će to posljednji i najvažniji susret sezone u kojem će Posušaci tražiti tri boda za ostanak u ligi.

- Mi smo u proteklih nekoliko utakmica bili na zavidnom nivou. Međutim, sve to treba zaboraviti i sve što smo do sada učinili staje u ovu posljednju utakmicu protiv jako kvalitetne ekipe Veleža. Poštujemo ih i znamo da su tokom drugog dijela sezone djelovali kvalitetno do one utakmice protiv Željezničara na Grbavici prije finala Kupa. Sada su u odrađenom padu forme, ali ne smijemo se opustiti jer bi to bilo potencijalno opasno za nas. Oni dolaze rasterećeni i imaju kvalitetne igrače poput Haskića, Hrkaća i Anđušića. Mladi igrači će dobiti priliku i dokazivati će se protiv nas. Međutim, mi smo došli pred taj naš posljednji čin u borbi za ostanak i želimo ga ostvariti – rekao je Karačić.

Otežavajuća okolnost za Karačića je ta što će u ovaj važan susret krenuti bez nekoliko ključnih igrača.

- Nama nedostaje nekoliko igrača, od ranije povrijeđenog Josipa Katavića, "kartonirani" su Pavlović i Jović. Međutim, ja se nadam da ćemo uz borbenost i podršku navijača slaviti pobjedu protiv Veleža - dodao je trener Posušja.

Veznjak Ivan Bešlić je kazao da borbom na terenu moraju zaslužiti tri boda i da će im podrška navijača biti prijeko potrebna.

- Očekivanja od utakmice s Veležom su velika i želimo ostvariti dobar rezultat. Poštujemo Velež, ali mi idemo prema našem cilju i želimo pobjedom potvrditi ostanak u Premijer ligi BiH. Ovo je najvažnija utakmica za nas u cijeloj sezoni i pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže našu ekipu na putu do pobjede – rekao je Bešlić.

Glavni sudija ove utakmice bit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.