open-navfaktor-logo
search
Osam godina čekanja
Kapo: Obnova Ledene dvorane Centra Skenderija počinje ove godine
U poslijepodnevnim satima 12. februara 2012. godine pod težinom sniježnog pokrivača urušio se krov Ledene dvorane Centra Skenderija u Sarajevu.
06.02.2020. u 11:12
get url
text
Ledena dvorana
Ledena dvorana

Već osam godina ponavljaju se obećanja da će se Ledena dvorana obnoviti, a to je u razgovoru za Faktor obećao i Amer Kapo, direktor Centra Skenderija, koji se nada se da će konačno ove godine početi obnova Ledene dvorane.

- Urađeno je idejno rješenje krova Ledene dvorane, odnosno kako bi trebao izgledati. Početkom aprila očekujemo da će se uraditi glavni i izvedbeni projekat obnove Ledene dvorane. Tada ćemo otprilike znati koliko će koštati obnova, a proteklih godina što se govorilo o cijeni obnove, samo su naklapanja. Obnovu će platiti Vlada KS – veli Kapo.

Pored postavljanja novog krova mora se urediti kompletna unutrašnjost dvorane počev od poda. Postavljen je improvozirani krov da se ne slijeva voda u unutrašnjost dvorane.

- Kada Ledena dvorana ponovo bude u funkciji, oživjet će i Centar Skenderija jer bi se koristila isključivo za zimske sportove, a Skenderija u svom vlasništvu ima opremu za pravljenje leda, a to donosi zaradu - smatra Kapo.

Ledena dvorana nalazi se na takozvanom B platou Centra Skenderije i da bi obnova bila uspješna, mora se urediti i ovaj dio. To će se teško uraditi jer zemlja pripada Centru Skenderija, a plato, trgovke i sve ostalo u privatnom je i državnom vlasništvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.