Izabranici trenera Vinka Marinovića slavili su sa 1:0 golom Zinedina Mustedanagića. Ukpno, Sarajevo je u Hrvatskoj odigralo tri susreta i ostvarilo dvije pobjedu (Triglav 1:0, Levski 1:0) i poraz (Domžale 1:4).

- Mislim da smo odradili dobre pripreme, a rezultat, kao i uvijek tokom priprema, nije bitan. Bitno je da se igrači dobro spreme kroz utakmice. Danas smo bili malo teži nego inače i osjetilo se to u igri.

Nije to bilo ono što očekujemo, ali to je pripremna utakmica i imamo dovoljno vremena da se spremimo i spremni dočekamo prvenstvo. Imali smo odlične uvjete za treninge i odigrali smo dobre tri utakmice - kazao je Velkoski.

Prokomentarisao je i odlaske Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara, dvojice ponajboljih igrača Bordo tima, ali i PLBiH, te dolazak Borisa Cmiljanića.

- Dogodila su se dva odlaska iz ekipe i mislim da imamo dovoljan broj igrača da ih zamijene. Što se tiče Cmiljanića, očekujemo da će biti dobro pojačanje i vidjet ćemo na kraju kako će sve to ispasti - istakao je Velkoski.