open-navfaktor-logo
search
Zbog tuče i povreda
Kapiten Borca Stojan Vranješ tvrdi da nije kriv, brat Ognjen nije došao na sud
Stojan Vranješ, kapiten banjalučkog fudbalskog kluba Borac, izjasnio se danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci da nije kriv za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda, po optužnici tužilaštva iz ovog grada.
13.09.2021. u 11:16
get url
text

Njegov brat, nekadašnji bh. reprezentativac, fudbaler Ognjen Vranješ nije se danas pojavio u banjalučkoj sudnici, a obuhvaćen je istom optužnicom i tereti se za krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda. Kako saznajemo, Ognjen je trenutno u Belgiji, te je ročište za izjašnjenje o krivnji u njegovom slučaju odloženo za 18. oktobar, a ukoliko se ni tada ne pojavi, postupak protiv njih dvojice bit će razdvojen.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka tereti braću Vranješ za napad na mladića i djevojku, koji se desio 2020. u Robnoj kući Boska u Banjoj Luci.

Branilac Stojana Vranješa, advokat Stojan Vukajlović, tvrdi da njegov klijent nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, te da će to dokazati tokom postupka.

- Radilo se o masovnoj tuči, a optužnicom su obuhvaćeni samo Ognjen i Stojan jer se radi o javnim ličnostima i cilj je da se od njih izvuče materijalna korist. Djevojka koja je povrijeđena nije zadobila povrede na način opisan u optužnici i odbrana će to dokazati pred sudom - tvrdi Vukajlović.

Prema navodima iz optužnice, braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 sati napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće Boska. Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana Agape, na stepeništu u unutrašnjosti objekta robne kuće.

- Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba. Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu. U tom trenutku Trtić je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata - stoji između ostalog u optužnici.

Usljed pada ona je zadobila teške povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra. U optužnici se dodaje i da je Ognjen nastavio sa obračunom, a pridružio mu se i Stojan.

- Stojan je prišao s leđa i boka oštećenom i jednom ga udario u glavu i vrat, te ga noktima šake ogrebao po vratu - navodi se.

Banjalučko tužilaštvo namjerava krivicu braće Vranješ dokazati saslušanjem pet svjedoka i pet vještaka, te izvođenjem materijalnih dokaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.