open-navfaktor-logo
search
Kantonalni zastupnik
Kapidžić pojasnio da li je on "lafčina" koja će blokirati "Osmorku"
Mnogo polemike izazvala je objava zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Faruka Kapidžića koji je na izjavu Aljoše Čampare, još uvijek federalnog ministra unutrašnjih poslova i člana Naroda i pravde, da bi volio vidjeti "kurbana" iz SDA koji će blokirati "Osmorku" u Federaciji Bosne i Hercegovine, odgovorio "onda gledaj, lafčino..."
06.12.2022. u 12:56
get url
text

Čampara se tokom gostovanja na televiziji dotakao formiranja vlasti na Federalnom nivou, pa je rekao:

- Volio bih vidjeti tog kurbana iz SDA koji će biti spreman da kao potpredsjednik Federacije blokira "Osmorku". Baš bih volio vidjeti tog kurbana - poručio je Čampara.

Ubrzo je na ovu Čamparinu izjavu stigla reakcija od Kapidžića koji je uz sliku scene iz filma "Valter brani Sarajevo" napisao:

"Onda gledaj, lafčino, vidiš ga"

Kapidžićeva objava izazvala je dosta polemike i otvorila pitanje šta je kantonalni zastupnik htio reći ovom objavom, te da li sebe vidi kao potpredsjednika Federacije BiH.

VEZANI TEKST - Čampara: Volio bih vidjeti kurbana iz SDA koji će blokirati "Osmorku"; Kapidžić: Onda gledaj lafčino
 

Kapidžić je za Faktor pojasnio o čemu se radi. 

Kazao je da se ne vidi na mjestu potpredsjednika FBiH i da njegova objava nije bila u tom kontekstu. 

- Stavio sam sliku iz filma "Valter brani Sarajevo" i napisao onaj citat, što drugim riječima znači da je čitavo Sarajevo bijesno na Čamparu i Konakovića koji nas prodaju - rekao je Kapidžić, te dodao:

- Nakon one objave mnogi su mi se javili i pitali me idem li za potpredsjednika, ne idem - rekao je Kapidžić kroz smijeh. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.