open-navfaktor-logo
search
Bivši ministar u KS
Kapidžić o "nezavisnim analitičarima": Za one koji ne koriste mozak, niti hoće da ga koriste...
Bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, u svojoj posljednjoj objavi na Facebooku pozabavio se političkim analituičarima, a kao primjere je naveo Žarka Papića, Envera Kazaza i Ivanu Marić.
10.09.2021. u 19:27
get url
text
Enver Kazaz, Ivana Marić i Žarko Papić
get url
text

- Za one koji ne koriste mozak, niti hoće da ga koriste, postoje "nezavisni" politički analitičari tipa Papić, Kazaz ili Marić koji sliku političke analize stanja nakon rata stvaraju na postulatu sljedeće dvije tvrdnje:

Prva - da je SDA pod apsolutnim "diktatorskim" vladanjem oca, a zatim i sina za proteklih 30 godina za sve kriva, od političkih odluka do kriminala,

Druga - da se otac nekada, a sin sada zalažu za malu fildžan džamahirijicu u centralnom dijelu Bosne.

Ako uzmemo ove dvije tvrdnje koje nam se istovremeno plasiraju kao istinite, onda to znači da za cjelovitu, multietničku, jedinstvenu i sekularnu državu svih njenih naroda i za ravnopravnost svih njenih građana se zalažu jedino Srbija (koja je zbog toga i izvršila agresiju), Hrvatska (koja prvo koristi sapun pa onda parfem), Republika Srpska (koja je stvorena da to sprovede bar na jednom dijelu BiH), par kantona sa hrvatskom većinom (koji se bore kako znaju i umiju protiv trečeg entiteta jer bi to bio kraj takve BiH) i pojedine zemlje svijeta (koji vetom jedva zaustavljaju pomahnitale Bošnjake u borbi za fildžan džamahiriju).

Dakle gospodo "nezavisni analitičari" koji to tvrdite morate bar od jedne tvrdnje odustati, da bi onaj građanin koji koristi mozak i razmišlja racionalno, uopšte uzeo vas kao relevantne sagovornike i nastavio diskusiju argumentima te vam lako oborio i onu drugu od koje niste odustali.

Drugim riječima, niti ste nezavisni, niti ste analitičari, niti se išta razlikujete od nekog primitivca kojem je ta ista SDA zajedno sa svim ostalim strankama u prethodnom periodu omogućila da kupi diplomu i preko noći postane neki veliki Dr-Mr na jednoj od bezbroj funkcija u okviru ogromnog državnog birokratskog aparata.

Svesti ubicu i ubijenog u istu ravan nije moguće čak ni u Bosni, tako da onaj ko vas plaća baca pare... - napisao je Kapidžić na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.