open-navfaktor-logo
search
Veznjak Sarajeva
Kapića jedno pojačanje posebno obradovalo: Ne mogu trošiti riječi, to je moj prijatelj od malena
Rifet Kapić, veznjak Sarajeva, nakon završetka priprema u Antalyji, smatra da je iza Bordo tima dobro urađen posao, a nada se da će se to vidjeti i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
15.02.2022. u 18:24
get url
text

Kapić je obavio pripreme u Ljubuškom i Antalyji, zaliječivši povredu koju je "vukao" u jesenjem dijelu sezone.

Sarajevo će u proljetni dio sezone ući s novim trenerom Aleksandrom Vasoskim.

- Trener Vasoski iza sebe ima određeno igračko iskustvo u inostranstvu i svaki njegov savjet ujedno i kritika su dobro došli. Trener jasno i direktno komunicira s nama, svaki igrač zna koja su očekivanja od njega. Zadovoljan sam načinom rada, jasne su upute i na nama je da prenesemo trenerove zamisli na teren. Pored taktičkog uigravanja, moram istači poruku koju trener pokušava da nam prenese i takoreći, postavi kao naš svakodnevni način razmišljanja, a to je da ginemo za grb na našim prsima. Svojim igrama želimo reći najbolje i najglasnije hvala navijačima na podršci koju nam pružaju rekao je Kapić za zvaničnu stranicu Sarajeva.

Sarajevo je u zimskom periodu dobilo nekoliko novih igrača, a među njima se nalazi i blizak prijatelj Kapića.

- Pet kvalitetnih igrača, pet pravih pojačanja za nas. Šečerovića, Suljića i Avramovskog poznajem, protiv nekoga sam igrao u BiH ili u Sloveniji. Mujakića znam jako dobro, osvojili smo skupa duplu krunu, a za Hamzu Čatakovića ne mogu trošiti previse riječi. To je moj prijatelj od malena, mnogo sam sretan što je opet tu - kazao je veznjak Bordo kluba.

Sarajevo proljetni dio sezone otvara gostovanjem kod Leotara.

- Leotar? Pobjeda. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Mi to želimo. Navijači to od nas očekuju - rekao je Kapić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.