open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Kao što se i "očekivalo": Miloš Gigović sudi Borac - Sloboda
Miloš Gigović, kontroverzni fudbalski sudija iz Bosanske Gradiške, "očekivano", dijelit će pravdu na meču 16. kola Premije lige BiH između Borca i Slobode.
27.10.2022. u 10:13
get url
text

Mnogi klubovi su imali velike zamjerke na Gigovićevo suđenja na utakmicama koje su igrali protiv Borca, a u kojima je on dijelio (ne)pravdu (posljednja je duel protiv Posušja, kada je Borac stigao do pobjede u sudijskoj nadoknadi, a tim sa Mokrog doca u saopćenju za javnost žalio se kako su izjednačujući gol primili iz ofsajda, te da nije bilo penala u 94. minuti iz kojeg je Borac pogodio za pobjedu). No, to ne smeta Komitetu za sudije i suđenje FSBiH da ga ponovo delegira.

Ovog vikenda Gigović će suditi meč protiv Slobode, što će biti prva utakmica Borca na hibridnom terenu, koji je proteklih mjeseci postavljan na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Irfan Peljto će suditi derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog na Pecari, dok će Josip Martinović iz Čapljin dijeliti pravdu u susretu Tuzla City - Željezničar. Zanimljivo će biti vidjeti kakav kriterij će Martinović zauzeti kod dodjele žutih kartona, jer će Željo već u narednom kolu ugostiti Borac, a mnogo igrača Plavih ima po dva žuta kartona i prijeti im suspenzija...

Duel Velež - Leotar sudit će Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Sabrija Topalović dijelit će pravdu na meču Sarajevo - Igman, a Darko Gedžić će biti na centru stadiona u Modriči, gdje će Sloga ugostiti Posušje.

Kompletan raspored službenih lica za 16. kola Premijer lige BiH možete pogledati OVDJE.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.