Za ovu priliku slavne dame pripremale su se mjesecima kako bi u najvažnijem filmskom danu u godini, zablistale u punom sjaju.

Ipak, modni stručnjaci ističu kako su neutralne nijanse, poput bijele, dominirale u ovoj noći, a nosile su ih: Lea Seydoux, Salma Hayek, Camila Morrone...

Nije nedostajalo ni šljokica, a doslovno u punom sjaju od glave do pete uzdahe su mamile i dobitnica ovogodišnjeg Oskara Renee Zelwegger, Brie Larson i Sandra Oh.

Osim dama koje su igrale na sigurno, odabravši vječnu crnu eleganciju poput Charlize Theron, Margot Robbie i Penelope Cruz, bilo je i onih koje su se „modno kockale“ odlučivši se na pomalo riskantnije stylinge.

No, prema modnim kritičarima u svijetu, čija se riječ poštuje, najljepše haljine ipak su imale Charlize Theron, koja je i ovog puta ponijela Dior, dok se Margot Robbie odlučila pojaviti u efektnom Chanelu.

Brie Larson mamila je poglede u kreaciji Celine, a mlada glumica Florence Pugh, koja je bila nominirana za najbolju sporednu glumicu u filmu "Male žene", izabrala upečatljivu haljinu branda Louis Vuitton.

U nastavku pročitajte imena deset dama koje su nosile najlješe haljine na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. To su: Charlize Theron, Scarlett Johansson, Janelle Monae, Renee Zellwegger, Regina King, Rooney Mara, Margot Robbie, Florence Pugh, Laura Dern i Brie Larson.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So much glamour at the #oscars @theacademy #academyawards #dolbytheatre

A post shared by Style TV (@styletvofficial) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is so powerful #rooneymara #joaquinphoenix #oscars #oscars2020

A post shared by Rooney Mara ♡ (@rooneymaradaily) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEW #lauradern photographed by @jefflipsky after winning the Oscar for Best Supporting Actress. FOLLOW @bestofhollywoodphotogallery for more

A post shared by @bestofhollywoodphotogallery (@bestofhollywoodphotogallery) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brie has arrived at the 92nd Annual Academy Awards! – #BrieLarson

A post shared by Brie Larson (@brie.larson) on