open-navfaktor-logo
search
Akcija Ris
Kao iz filmova: Iza tajnih vrata SIPA otkrila ogromnu laboratoriju za skank
Radi se o kako saznajemo, pravom čudu tehnologije, sa skrivenim ulazom, koji se krije iza hidrauličnih vrata, nakon čega se stepenicama silazi u laboratoriju - nešto dosad neviđeno na ovim prostorima
25.07.2019. u 18:31
get url
text

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Srbca provode operativnu akciju "Ris" i vrše pretrese na dvije lokacije u ovoj općini potvrđeno je za Faktor iz ove policijske agencije.

Akcija je usmjerena na procesuiranje dvije osumnjičene osobe zbog krivičnih djela iz člana 207 KZ RS-a, odnosno neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, kazao nam je portparol SIPA-e Luka Miladinović. 

- Tokom akcije otkrivena je laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, veća količina marihuane, novac, te oružje i municija raznih kalibara - kazao je Miladinović.

Kako saznajemo, otkrivena laboratorija za proizvodnju modifikovane marihuane - skank je ogromna. Radi se o pravom čudu tehnologije, sa skrivenim ulazom, koji se krije iza hidrauličnih vrata, nakon čega se stepenicama silazi u laboratoriju - nešto dosad neviđeno na ovim prostorima.

Uhapšene su dvije osumnjičene osobe, koje su odranije poznate policijskim službenicima.

Tačna količina bit će poznata nakon izuzimanja i vaganja pronađenih stabljika.

Osim marihuane, pronađena je i određena količina drugih materija za koje se sumnja da se radi o narkoticima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.