Nedjelja, 24.09.2023.
FOTO: Anadolija

Kao da nije pandemija koronavirusa: Krcate plaže u Neumu

U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona je u punom jeku, kao da nije pandemija koronavirusa, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) zbog propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo.

Iako turistički radnici Neuma zadovoljno "trljaju ruke", ono što može zabrinuti jeste da se na centralnim plažama ni danas nisu poštovale epidemiološke mjere, odnosno u mnogim slučajevima propisana distanca, dok su rijetki koristili maske na kojima insistiraju ljekari kako bi se pokušalo ublažiti širenje koronavirusa. U Bosni i Hercegovini danas je najgori dan od početka pandemije koronavirusa jer je zabilježen 331 slučaj zaraze u posljednja 24 sata, a još pet osoba je preminulo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh