open-navfaktor-logo
search
Posljedice korone
Kanton Sarajevo za vikend ide u lockdown, na Bjelašnici će skijališta biti otvorena
Odluka Vlade Kantona Sarajevo da zbog pogoršane epidemiološke situacije i širenja zaraze koronavirusom od predstojećeg petka u 20 sati do ponedjeljka u sedam ujutro uvede lockdown izazvala je burne reakcije javnosti, ugostitelja, zanatlija, a posljedice će osjetiti i ZOI'84, koji gazduje skijalištem na Bjelašnici.
10.03.2021. u 14:58
get url
text

U saopćenju ZOI'84 navode da će tokom vikenda, 13. i 14. marta, Ski-centar Bjelašnica raditi u uobičajenom radnom vremenu od 8.30 do 16 sati.

- Ski-centru je dozvoljen rad, a ZOI nema ni jednog ugostiteljskog objekta u svom vlasništvu, ali ipak od početka pandemije koronavirusa trpimo gubitke. U ovom trenutku ne možemo taj gubitak još izračunati, ali ćemo znati 31. marta kada podvučemo crtu o poslovanju u zimskoj sezoni. Možda ćemo i ovog vikenda imati manje gostiju s obzirom na mjere koje se moraju poštovati – kazala je Amra Kaljić, rukovodilac marketinga ZOI'84.

Iz ZOI-ja apeluju na goste da poštuju sve epidemiološke mjere, da obavezno nose maske i drže distancu, a bit će pojačan na skijalištu nadzor Covid-redara i inspekcije.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.