open-navfaktor-logo
search
Osigurano 12 miliona KM
Kanton Sarajevo kupuje 115 stanova za boračku populaciju
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojila Projekt "Kupovina stanova za dodjelu u vlasništvo i na korištenje pripadnicima boračkih kategorija za 2022. godinu".  
24.02.2022. u 20:11
get url
text

Riječ je o kapitalno-strateškom projektu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, koji je Vlada KS podržala sa 12 miliona KM iz kreditnih sredstava, čime će se riješiti stambeno pitanje za 115 pripadnika boračke populacije.

- Izuzetno mi je drago da ćemo ove godine uspjeti da dodijelimo rekordnih 115 stanova pripadnicima boračke populacije, čime ćemo u konačnici riješiti stambena pitanja svih koji su na listi čekanja. Zahvalio bih se kolegama iz Vlade KS, koji su prepoznali važnost ovog projekta, jer smo svjedoci da ovi ljudi čekaju na rješavanje stambenog pitanja dugi niz godina. Nažalost, neki nisu ni dočekali da usele u svoje nove domove - istakao je ministar za boračka pitanja, Omer Osmanović.

Kazao je kako očekuje da će i Skupština Kantona Sarajevo podržati kupovinu pomenutih stanova koji se nalaze u naselju Rosulje - općina Vogošća, navodi se u saopćenju Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.