open-navfaktor-logo
search
Brčko distrikt
Kantiću 14 mjeseci zatvora: Od početka godine provalio u 15 kuća i poslovnih prostora
Postupak je danas okončan prihvatanjem sporazuma o priznanju krivice i od Osnovnog suda Distrikta, koji mu je izrekao kaznu
25.10.2019. u 22:39
get url
text

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak protiv Jasmina Kantića (28) optuženog da je od početka godine izvršio seriju od petnaest teških krađa u južnom dijelu Distrikta.

Zbog provala u stambene i poslovne objekte u Maoči, Gornjem Rahiću i okolnim naseljenim mjestima, on je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i dva mjeseca, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Kantića da je od 5. januara do 29. septembra u Maoči, Gornjem Rahiću i okolnim naseljenim mjestima počinio seriju od petnaest teških krađa. Njemu je stavljeno na teret da je, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, provaljivao u stambene, pomoćne i ugostiteljske objekte, te vikendice, odakle je oduzimao kućanske aparate, alat i slične predmete.

- Tokom postupka prema optuženom utvrđeno je da je krivičnim djelom teške krađe vlasnicima objekata u južnom dijelu Distrikta pričinio štetu od preko 2.500 KM. Pošto je otkriven i prije dvadeset dana lišen slobode, Kantić je predat Tužilaštvu Distrikta, gdje je odmah ispitan u svojstvu osumnjičenog. Zbog opasnosti od ponavaljanja krivičnog djela, njemu je po prijedlogu ovog tužilaštva određen pritvor u trajanju od jednog mjeseca. Tokom pritvora, Tužilaštvo je okončalo istragu, podiglo optužnicu i s optuženim zaključilo sporazum, kojim mu je odmjerilo kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom - navode iz Tužilaštva Distrikta.

Postupak je danas okončan prihvatanjem sporazuma o priznanju krivice i od Osnovnog suda Distrikta, koji mu je izrekao kaznu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.