open-navfaktor-logo
search
Koalicija za Mostar 2020
Kandidati sa građanima: Mostar će uz dobro upravljanje postati moderan centar
Kandidati Koalicije za Mostar 2020 svoje predizborne aktivnosti danas su nastavili akcijom Druženje s građanima.
12.12.2020. u 22:54
get url
text

Infopult je postavljen u srcu Mostara, ispred Mepas Malla.

Kandidati Koalicije su razgovarali sa sugrađanima i podijelili promotivni materijal i na taj način su Mostarcima predstavili Platormu koja sadrži plan razvoja grada i kandidate koji su na listi Koalicije za Gradsko područje Jugozapad.  

Asmir Kajan, nosilac liste za Gradsko područje Jugozapad, ističe da će se zalagati za uvođenje modernih tehnologija, softverskih, informatičkih i infrastrukturnih rješenja kako bi Mostar postao moderan smart centar.

- Zalagat ću se za podršku mladim bračnim parovima pri kupovini prve nekretnine kroz porezne olakšice i subvencije. Kroz Gradsko vijeće ću se zalagati i za unapređenje života u Gradskom području Jugozapad. Inicirat ću više sadržaja za najmlađe,  poput parkova, igrališta i zelenih površina. Predložit ću uređenje šetnice uz Radobolju, kao i uređenje Trimuše, koju vidim kao sportsko-rekreacioni centar koji će biti omiljeno okupljalište Mostaraca - istakao je Kajan.

Ćamili Jakirović, kandidatkinji Koalicije na listi  za Gradsko područje Jugozapad, prioritet u radu bit će projekti, koji će garantovati ostanak mladih.

- Zalagat ću se da naši mladi sugrađani od 25 do 30 godina prilikom sklapanja braka dobiju određene zajmove kako bi ostali u svom gradu i kako bi  im se omogućio dostojan život. Predložit ću uvođenje novih autobuskih linija za Gradsko područje Jugozapad jer nam to trenutno zaista nedostaje. Pokrenut ću inicijativu za poboljšanje cestovne i vodovodne infrastrukture na rubnim dijelovima gradskog područja Jugozapad - naglasila je Jakirović.        

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.