open-navfaktor-logo
search
Barbarezov rival
Kandidat za klupu BiH Ivaylo Petev nezanimljiv Bugarima
Na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja bi mogla biti zakazana za 28. decembar, trebala bi pasti odluka o novom selektoru fudbalske reprezentacije naše zemlje.
24.12.2020. u 14:08
get url
text

Prema riječima Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika FSBiH, naozbiljniji kandidati za selektorsku poziciju su Sergej Barbarez i Ivaylo Petev.

Ne treba ni zaboraviti da je Zeljković naglasio i kako postoji mogućnost da kazavši da "to ne znači da neko drugi ne može biti izabran za selektora".

Domaća javnost uveliko je na strani legendarnog kapitena Zmajeva, no ona nije ta koja ima pravo glasa.

Koliko potencijalno imenovanje Peteva na mjesto selektora BiH interesuje medije u njegovoj zemlji, možda najbolje govori podatak da je posljednju vijest o njegovoj kandidaturi za nasljednika Dušana Bajevića jedan od najposjećenijih sportski portal u Bugarskoj Sportal.bg objavio još prije 21 dan.

Bugari situaciju oko izbora novog selektora BiH, za koju je bivši "coach" njihovog nacionalnog tima jedan od kandidata, prate uglavnom pozivajući se na izvore u bosanskohercegovačke medije, a bilo kakvu reakciju Peteva skoro je nemoguće pronaći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.