Trgovina ljudima

Kamion s 39 tijela pronađen u Engleskoj registrovan je u Bugarskoj

Objavljeno: 23.10.2019. u 18:24

Tijela su pronađena tokom noći s utorka na srijedu u mjestu Gray, istočno od Londona

FOTO: Ilustracija

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u srijedu da je kamion s prikolicom pronađen u jugoistočnoj Engleskoj s 39 tijela imao bugarske registarske tablice.

Kamion Scania švedske proizvodnje registrovala je u bugarskom crnomorskom lučkom gradu Varni kompanija u vlasništvu žene iz Irske, saopćilo je ministarstvo.

Tijela su pronađena tokom noći s utorka na srijedu u mjestu Gray, istočno od Londona. Sumnja se da je riječ o tragičnom slučaju trgovine ljudima, po načinu na koji su tijela bila nagurana u prikolicu, prenosi Associated Press.

Ljudi čija su tijela pronađena i kamionu u Britaniji nisu se mogli ukrcati u vozilo u Bugarskoj jer ono nije ušlo u zemlju od registracije u 2017. godini, izjavio je u srijedu bugarski premijer Bojko Borisov.

Govoreći za privatnu TV stanicu BTV, Borisov je kazao da Bugarska sarađuje s britanskim vlastima u istrazi.

- Kamion je registrovala u 2017. u Bugarskoj žena iz Irske. Potom je napustio zemlju i nikada nije ponovo ušao u nju. Stoga, mi ni na koji način ne možemo biti povezani s tim, izuzev registarskih tablica kamiona - kazao je  Borisov

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije