open-navfaktor-logo
search
Nova sezona
Kamerni teatar priprema novu predstavu, do kraja godine i dva festivala
U Kamernom teatru 55 počeo je rad na novoj predstavi "Ljubičasto" u režiji Selme Spahić. 
05.10.2021. u 10:38
get url
text

- Iza nas je jedan težak period pandemije i gubitaka dragih ljudi i kolega, i nadamo se da će sa novom sezonom doći i jedan bolji i mirniji period - poručio je Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog 55.

"Ljubičasto" je predstava koja će, prema riječima rediteljice, nastajati iz glumačkih improvizacija, a koja se bavi konzervativnošću i uskogrudnošću našeg mentaliteta, čija se poslovična toplina izgubi onog momenta kada se temelji našeg izuzetno patrijarhalnog društva počnu podrivati.

U život jedne raznolike porodice čiji se članovi međusobno guše iz najboljih namjera, ući će ljubičasto. I sa njim sloboda koju ne znamo možemo li podnijeti. U predstavi igraju Tatjana Šojić, Maja Izetbegović, Boris Ler, Davor Golubović, Sabit Sejdinović i Anja Kraljević.

- Također, sretni smošto možemo najaviti ovogodišnji revijalni RUTA Grupa Triglav festival koji će u novembru biti održan u Sarajevu, a u okviru kojega će nastupiti predstave iz Mladinskog gledališča Ljubljana iz Slovenije, kazališta Ulysses iz Hrvatske, Beogradskog dramskog pozorišta iz Srbije, Gradskog pozorišta Podgorica iz Crne Gore, Dramskog teatra Skopje iz Makedonije, i naravno, Kamernog teatra 55. Pored toga, ove godine održat će se i peti po redu festival Dani Jurislava Korenića, koji smo, nažalost, morali odgoditi prošle godine zbog pandemije. Ove godine festival se vraća u svom punom sjaju, gdje ćemo ugostiti najbolje predstave iz cijelog regiona. Festival Dani Jurislava Korenića održat će se u periodu 15. do 22. decembra. Predsjednik žirija bit će makedonski glumac, Meto Jovanovski - istakao je Hadžihafizbegović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.