open-navfaktor-logo
search
Jedna osoba poginula
Kamera zabilježila trenutak stravičnog lančanog sudara u Mađarskoj
Kamera jednog kamiona zabilježila je trenutak kada je došlo do stravičnog lančanog sudara u Mađarskoj. Nesreća, u kojoj su učestvovali deseci vozila, dogodila se jučer na autocesti oko 25 kilometara zapadno od Budimpešte, glavnog grada Mađarske.
12.03.2023. u 11:53
get url
text
Lančani sudar u Mađarskoj

Na snimku se vidi kako jedan automobil pretiče lijevom trakom. Vidljivost je smanjena zbog pješčane oluje i taj automobil se u jednom trenutku zaustavio iza kolone vozila, ali vozač iza njega to nije vidio i u punoj brzini se zakucao u vozila ispred.

Policija je saopćila jučer da je u nesreći učestvovalo pet kamiona i 37 drugih vozila. 

Sinoć oko 23 sata po lokalnom vremenu policija je saopćila da je tijelo jedne od žrtava pronađeno ispod olupine izgorjelog automobila tokom spasilačke akcije. Ranije je saopćeno da je 39 osoba prevezeno u bolnicu. Povrijeđeno je desetero djece, od kojih četvero teže, piše Poland Postsen.

Mađarska Nacionalna uprava za zaštitu od katastrofa u saopćenju je navela da su požari ugašeni i da su četiri spasilačka helikoptera, kao i vatrogasno-spasilačke ekipe iz brojnih obližnjih gradova, stigli na mjesto događaja kako bi pružili pomoć povrijeđenima.

VEZANI TEKST - Stravičan lančani sudar kod Budimpešte: Učestvovala 42 vozila, povrijeđeno više desetaka ljudi

Portparol Nacionalne hitne pomoći Pal Đorfi odbio je da navede potencijalni uzrok nesreće, prenosi mađarska TV stanica M1.

Operater mađarskih autoputeva Hungarian Concession Infrastructure Development pak je u objavi na Facebooku naveo da je prašina možda izazvala iznenadno smanjenje vidljivosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.