open-navfaktor-logo
search
Krivične prijave
Kamenovan međunarodni teretni voz između stanica Batajnice i Surčina
Incident se dogodio u srijedu i tada je oštećeno lijevo staklo pomoćnika mašinovođe i na taj način direktno ugrožena sigurnost radnika lokomotive
15.08.2019. u 21:59
get url
text

Nepoznate osobe kamenovale su između stanica Batajnice i Surčina međunarodni teretni voz, koji je vukla nova Vektron elektrolokomotiva vlasnika kompanije "Srbija Kargo".

Kako je saopćeno iz "Srbija Kargo", incident se dogodio u srijedu i tada je oštećeno lijevo staklo pomoćnika mašinovođe i na taj način direktno ugrožena sigurnost radnika lokomotive.

Lokomotiva je povučena iz saobraćaja, slučaj je prijavljen policiji, a protiv nepoznatih lica podnesene su krivične prijave.

- Ovim putem apelujemo da se vozovi čuvaju, jer svaki nepromišljen postupak i vandalizam, direktno ugrožavaju sigurnost voznog osoblja, kao i cjelokupno sigurno odvijanje željezničkog saobraćaja – saopćeno je.

"Srbija Kargo" je podsjetio i da je u maju pustio u saobraćaj prve višesistemske Vektron lokomotive od ukupno 16, koliko je kupio od kompanije Siemens, a nove lokomotive su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.