open-navfaktor-logo
search
Crnogorski veznjak
Kalezić: Šanse Sarajeva i Budućnosti podjednake, Grk najveća prijetnja po gol prvaka BiH
Fudbaleri Sarajeva u četvrtak će dočekati podgoričku Budućnost u susretu trećeg pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu.
22.09.2020. u 11:59
get url
text

Bordo tim lovi treći play-off drugog po jačini evropskog takmičenja u klupskoj historiji. Drugi je ovo ovosezonski okršaj bosanskohercegovačke i crnogorske ekipe u Evropi. U prvom pretkolu banjalučki Borac eliminisao je Sutjesku pobjedom 1:0.

Dvije lige su približnog kvaliteta, smatra Miloš Kalezić, izdanak škole fudbala Podgoričana. Riječ je o veznjaku koji je svojevremeno nosio dres tuzlanske Slobode. Ove sezone igra za OFK Titograd.

- Kvalitet je približan, samo što u Bosni i Hercegovini ima mnogo više publike na utakmicama i ljepši je ambijent za igru. Sve ostalo je slično, što je pokazala utakmica Borac - Sutjeska - veli Kalezić.

Međutim, ove sezone dueli se igraju pred praznim tribinama. Pandemija koronavirusa sve je promijenila i svi su se gotovo pa navikli na "novo normalno".

- Ostaje žal što nema publike jer bi sigurno bio pun stadion - govori 27-godišnji Crnogorac.

Kalezić prati bh. prvenstvo, bivši klub Slobodu, ali i rad nekadašnjeg šefa struke Vlade Jagodića, kojem dobro ide u Borcu.

- Dosta pratim bosansku ligu, bivšeg trenera Jagodića kojem odlično ide i koji zaslužuje da bude u vrhu.

Veli da je Mersudin Ahmetović lider tima s Koševa.

- Šanse za prolaz su podjednake - 50:50. Budućnost ima dobru ekipu, ali i Sarajevo na čelu s napadačem Ahmetovićem, koji je lider ekipe već duži niz godina - rekao je Kalezić.

Budućnost je u drugom pretkolu kao gost pobijedila kazahstansku Astanu sa 1:0, što prava senzacija.

- Rezultat nas je sve prijatno iznenadio. Cijela fudbalska navijala je za Budućnost i svi jedva čekamo da vidimo može li napraviti još jedan korak, što bi dosta značilo za nas fudbal - kaže Kalezić i posebno izdvaja dvojicu igrača koji bi mogli biti glavni aduti Podgoričana na Bilinom polju.

- Jako opasan je grčki napadač Panagiotis Moraitis, a tu je i krilni igrač Igor Ivanović - kontatovao je Miloš Kalezić u razgovoru za Faktor.

Svaka ekipa ima svoje prednosti i mane. O nedostacima Budućnosti Kalezić nije želio previše govoriti.

- Najbolje je da Sarajevo pokuša da ih otkrije - zaključio je Kalezić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.