open-navfaktor-logo
search
Oglasila se Ajla Alimanović
Kakvu poruku šalje direktorica Sarajeva: Utakmica prekinuta, ona "ponosna do neba"
Ajla Alimanović, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, ponovo je u centru pažnju zbog svojih istupa na društvenim mrežama.
15.02.2023. u 17:09
get url
text

Bordo klub je danas u Turskoj igrao prijateljski meč protiv rumuskog drugoligaša Politehnica Iasi, ali je utakmica prekinuta u 17. minuti pri vodstvu Rumuna 1:0.

FK Sarajevo je objavio da je meč prekinut zbog pretjerano grubog i nesportskog prekršaja nad igračem Bordo tima i napada Rumuna na stručni štab, dok iz drugog tabora navode kako su oni odlučili povući ekipu kako ne bi rizikovali povrede.

VEZANI TEKST - Direktorica Sarajeva: Pozivam "hrabre" momke što mi psuju da pokažu petlju, u klubu sam svaki dan, izvolite

Umjesto da su se kroz razgovor, kako i priliči sportistima, smirile tenzije i utakmica nastavljena, uslijedio je najnepopularniji potez i povlačenje ekipa sa terena.

Bilo kako bilo, ostat će upamćena ova nemila scena. Bez obzira na to ko je u ovom slučaju kriv (ni jedan klub nije objavio video nemilih scena), pri tome ne amnestirajući grubijane...

Nakon svega u centar pažnje je isplivala reakcija Ajle Alimanović, koja je uz fotografiju ekipe Sarajeva i informaciju o razlogu prekida napisala:

- Ponosna do neba!

Logičnije je da predstavnica jednog kluba kluba promoviše fair-play. Posebno zbog činjenice da su visokopozicionirani dužnosnici klubova javne ličnosti i svaki njihov potez je pod posebnom lupom. Uz to, klub osim seniorskog tima ima i omladinske kategorije. A djecu bi valjda trebalo učiti osnovnim načelima sporta, što su svakako respekt, prijateljstvo, jednakost, solidarnost, tolerancija...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.