VEZANI TEKST - FK Olimpik istupio iz Premijer lige BiH!

Prema Pravilniku o fudbalskim takmičenju FSBiH preostala dva meča Vukova bit će registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist njihovih protivnika (Krupa i Sarajevo).

S druge strane dosadašnji rezultati bit će potvrđeni i neće se mijenjati.

- U slučajevima kada se klub rasformira, prestane sa radom ili odustane od takmičenja u toku proljetne polusezone, sve njegove do tada odigrane utakmice registrovat će se postignutim rezultom, a sve utakmice koje su naredne po rasporedu registrovat će se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika - piše u Članu 63. Pravilnika o fudbalskim takmičenju FSBiH.

Istim Pravilnikom je naglašeno da će klub koji odustane od takmičenja svojom krivicom, što je u ovom slučaju Olimpik, snositi i disciplinske posljedice prema odredbama Disciplinskog pravilnika FSBiH. A ova kazna je zaista žestoka!

- Klub, koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, bit će kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od šest do 12 negativnih bodova - piše u Članu 64. Discplinskog pravilnika FSBiH.

Pitanje je hoće li Vukovi "preživjeti", odnosno hoćemo li i narednih godina gledati Olimpik kakvog sada poznajemo. Ili će "izroniti" neki drugi Olimpik ili Olimpic, koji će od najniže lige krenuti od nule, bez ikakvih dugova...