open-navfaktor-logo
search
"Čiste ruke"
Kakvu je ulogu u namještanju utakmica i pranju novca imala Veljkovićeva djevojka?
Bogojevska negira da je znala pravi razlog za otvaranje bankovnog računa
23.10.2018. u 18:51
get url
text

Marija Bogojevska, djevojka fudbalskog menadžera Dejana Veljkovića također je imala ulogu u namještanju utakmica i pranju novca u belgijskom fudbalu, tvrde mediji u Belgiji.

Veljković je u decembru prošle godine zamolio Bogojevsku da otvori devizni račun u Beogradu, na koji je uplatio između dva do tri miliona eura.

Bogojevska negira da je znala pravi razlog za otvaranje tog bankovnog računa. Tek je u martu ove godine saznala da je to paravan za pranje novca.

- Dejan koristi moj račun za pranje novca - kazala je u telefonskom razgovoru s majkom, ali slučaj nije prijavila policiji.

Bogojevska je uhapšena i jedina je žena koja je završila iza rešetaka u velikoj akciji "Čiste ruke".  Marija ima belgijsko državljanstvo i uz elektrosnku narukvicu je puštena da se brani sa slobode.

Podsjetimo, među optuženima u fudbalskog skandalu u Belgiji zbog namještanja utakmica u tamošnjem elitnom rangu nalaze se vrhunske sudije i menadžeri igrača.

Policija je pretrese obavila u Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Kipru, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Tokom pretresa je pronađeno četiri miliona dolara u gotovini i devet miliona dolara u nakitu i satovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.