Prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja oktobra i prvih dana novembra

Objavljeno: 21.10.2019. u 10:32

Pročitajte vremensku prognozu za naredne dvije sedmice


Nastavlja se niz sunčanih, suhih i natprosječno toplih dana na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. U prijepodnevnim satima u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je magla.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 5°C do 10°C u Bosni, a u Hercegovini do 14°C. Najveće dnevne temperature kretat će se između 22°C i 27°C.

Tokom većeg dijela sljedeće sedmice (28.10.-01.11.) ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Jutra će biti nešto svježija, naročito u centralnoj Bosni i u planinskim područjima. U poslijepodnevnim satima preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U dane vikenda (02. i 03.11.) prema raspoloživim sinoptičkim kartama moguća je izraženija promjena vremena. Prognozira se kiša i pljuskovi, ali i pad dnevne temperature zraka. Jutarnje temperature između 3°C i 8°C a najviše dnevne u rasponu od 15 do 22°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije