Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na području Krajine, dok po kotlinama u Bosni ima magle. Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni postepeno povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni. 

U Sarajevu danas sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena, navedeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). 

Kada je riječ o vikendu, u subotu će u BiH biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, po kotlinama u Bosni ujutro će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena. 

Sunce će nas pratiti i početkom sedmice, u ponedjeljak vrijeme u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.