U jutarnjim satima svježe uz slabu maglu u kotlinama i duž riječnih tokova u centralnim područjima zemlje. U petak i za dane vikenda prognoziraju se česte izmjene vedrih, sunčanih i oblačnih perioda uz kraći pljusak kiše u južnim područjima zemlje, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 6°C do 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 16°C i 22°C, u Hercegovini do 24°C.

Naredne sedmice, od 5. oktobra, prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se nestabilno vrijeme. Svakodnevno će nas na jesen podsjećati jutarnja magla u kotilinama i na visokim planinama, ali i sve kraći dani. Jutarnja svježina će izostati zbog izraženijeg južnog strujanja zraka. Smjene perioda sa kišom i suncem karakterisat će ovu sedmicu. Više padavina očekuje se u zapadnim područjima.
Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 15°C u Bosni, do 17°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 21°C i 26°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 28°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.