Više padavina očekuje se na jugu, jugozapadu i zapadu, a najmanje na sjeveroistoku zemlje. Pored padavina vrijeme će karakterisati umjeren do jak vjetar južnog smjera. U nedjelju i dalje će preovladavati oblačno, ali i znatno hladnije vrijeme tako da je na višim nadmorskim visinama moguća susnježica i snijeg.

Od ponedjeljka izgledna je blaga stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavat će umjereno oblačno s jutarnjim mrazom u Bosni.

Minimalne temperature zraka u petak i subotu varirat će od 10 do 15 stepeni, a najviše dnevne između od 14 i 20 stepeni. Od ponedjeljka jutarnje bit će u rasponu od minus pet do nula stepeni u Bosni, na jugu zemlje do četiri stepena.

U periodu od 7. decembra očekuje se jače naoblačenje sa snijegom u višim područjima u Bosni i kišom u Hercegovini. Nestabilno vrijeme zadržat će se do 14. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između minus dva i četiri stepena Celzijusa. Maksimalne očekivane temperature varirat će između četiri i 10 stepeni, u Hercegovini do 12.