open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Kakvo će vrijeme biti u naredne dvije sedmice, hoće li biti padavina
Na prostoru Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i za ovo doba godine nešto toplije.
14.12.2020. u 13:14
get url
text

Više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini i na planinama. U kotlinama i duž riječnih tokova Bosne izvjesna je dugotrajna magla sa slabim mrazom u jutarnjim satima, ponegdje i tokom dana.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3°C do 2°C, na jugu zemlje od 2°C do 7°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni varirat će između 5°C i 11°C, u Hercegovini do 13°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim proračunima i početkom sljedeće sedmice prognozira se suho, stabilno i malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba magla. Od 24. decembra u Hercegovini i zapadnoj Bosni prognozira se povremena slaba kiša. Veće količine padavina moguće su od 27. decembra.

Minimalne temperature zraka varirat će između 2°C i 7°C u Bosni, do 10°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 7°C i 12°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 14°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.