open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
Kakvo će vrijeme biti početkom augusta
Kakva je vremenska prognoza za početak narednog mjeseca
29.07.2019. u 12:39
get url
text

Atmosfera iznad bh. područja do kraja mjeseca će biti nestabilna. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su u Bosni i sjevernoj Hercegovini. Na jugu Hercegovine očekuje se malo do umjereno oblačno i djelimično sunčano.

Početkom augusta u Bosni zadržat će se i dalje pretežno oblačno ali i stabilnije vrijeme sa malim izgledima za kišu. U Hercegovini pretežno sunčano i toplije u odnosu na početak ove sedmice. Jutra i noć će bit svježa i ugodna.

Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 13°C i 18°C, a na jugu zemlje od 17 do 22°C. Maksimalne dnevne temperature u središnjim i sjevernim područjima očekuju se između 25°C i 31°C. Na jugu nešto toplije uz najvišu temperaturu do 34°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, naredne sedmice (od 5. augusta) očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina moguće je u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Na jugu Hercegovine zadržat će se pretežno sunčano i toplo vrijeme.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 17°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 30°C, a u Hercegovini do 32°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.