open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Kakvo će vrijeme biti do kraja januara
Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini samo nas u jutarnjim satima usljed negativnih temperatura podsjećaju da se nalazimo u zimskom godišnjem dobu.
17.01.2022. u 10:50
get url
text

Sniježni pokrivač tamo i gdje ga ima vrlo je slab. I u nastavku mjeseca bez bitnijih promjena vremenskih prilika. U utorak izvjestan je slab snijeg u Bosni a u nastavku sedmice očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme sa jutarnjom maglom u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni i više sunčanih sati na području Hercegovine. Od četvrtka (20.01.) moguća je kiša u nižim i snijeg u višim područjima, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -5°C do 0°C u Bosni, na jugu zemlje do 5°C. Najviše dnevne temperature između -1 i 5 u Bosni, u Hercegovini između 6 i 10 stepeni.

U zadnjoj sedmici januara prognozira se nestabilno vrijeme sa slabim padavina na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Više sunčanih intervala očekuje se u južnoj Hercegovini. Jutarnje temperature niže u odnosu na predhodnu sedmicu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -10°C i -4°C u Bosni, 2°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stepeni u Bosni do 6 u Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.