Uslijed pritjecanja vlažne i tople zračne masa sa juga, početak druge dekade novembra obilježit će natprosječno toplo i pretežno oblačno vrijeme s kišom. Više padavina prognozira se u Hercegovini i u Krajini, a na istoku i sjeveroistoku zemlje očekuje se slaba kiša uz češća razdoblja bez padavina.

Magle i niske oblačnosti može biti ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne, dok će tokom prvog dijela sedmice puhati umjeren do jak vjetar u južnim i jugozapadnim područjima. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, jutarnje temperature zraka kretat će se od pet do 11 stepeni Celzijusovih u Bosni, u Hercegovini do 14 stepeni. Maksimalne dnevne temperature kretaće se od deset do 15 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 20.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice, od 18. do 25. novembra nastavlja se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Kiša će biti izraženija u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Temperature zraka u blagom padu, ali će mrazevi i u ovom periodu na manjim visinama izostati. Jutarnje temperature zraka prognoziraju se između dva i sedam stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusovih. Najveće očekivane dnevne temperature između šest i 12 stepeni.