open-navfaktor-logo
search
Bosanski lonac
Kakva je procedura izbora novog selektora Zmajeva?
Kao i do sada, selektora će predložiti struka, a izabrat će ga Izvršni odbor FSBiH
28.11.2019. u 18:46
get url
text

Neka igre počnu. Otprilike, ovim riječima može se opisati ono što će uslijediti narednih dana, a vjerovatno i sedmica. Počinje izbor selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što je jučer sporazumno raskinuta saradnja sa Robertom Prosinečkim.

I prije nego što je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH stigla potvrda vijesti da je Prosinečki bivši, mediji su počeli sastavljati liste kandidata za selektorsku poziciju. Zapravo, na fantomskoj listi su svi oni treneri iz BiH, regije i ostatka Evrope, koji su trenutno bez posla...

A kakva je zapravo procedura izbora novog selektora?

Kao i do sada, selektora će predložiti struka, a izabrat će ga Izvršni odbor FSBiH. Prvi potez će povući Dušan Bajević i Sead Kajtaz (članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje), te Zvjezdan Misimović (savjetnik Izvršnog odbora FSBiH za fudbalska pitanja) koji će obaviti razgovore i sačiniti listu kandidatu. Prije nego što ona bude dostavljena članovima Izvršnog odbora, proći će filter Tehničkog komiteta (Munir Talović, Zlatko Čondić, Borče Sredojević, Slaven Musa, Veljko Cvijetanović i Ekrem Čolakhodžić).

Tek kada prođu "filtere" struke, imena kandidata doći će pred članove Izvršnog odbora.

Male su šanse da će ime nasljednika Roberta Prosinečkog biti poznato u ovoj godini. Mada, kada je naš fudbal i FSBiH u pitanju, sve je moguće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.